Документ 499-2016-п, чинний, поточна редакція — Прийняття від 08.08.2016
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 18.08.2016. Подивитися в історії? )

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 8 серпня 2016 р. № 499
Київ

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. № 324

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. № 324 “Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 12, ст. 592; 2012 р., № 7,  ст. 249) зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр України

В.ГРОЙСМАН

Інд. 73



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 8 серпня 2016 р. № 499

ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. № 324

1. Абзац четвертий пункту 1 викласти в такій редакції:

“для громадян, які відпочивають у санаторіях.”.

2. Натуральні добові норми харчування відпочиваючих у санаторіях сфери управління Мінсоцполітики, затверджені зазначеною постановою, викласти в такій редакції:


“ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 13 березня 2002 р. № 324
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 8 серпня 2016 р. № 499)

НАТУРАЛЬНІ ДОБОВІ НОРМИ ХАРЧУВАННЯ
громадян, які відпочивають у санаторіях сфери управління Мінсоцполітики

(грамів брутто)

Перелік продуктів харчування

Норма на одного громадянина

Хліб житній

100

Хліб пшеничний

200

Борошно пшеничне

25

Крохмаль

2

Крупи, макаронні вироби, бобові

150

Картопля

400

Овочі

500

Фрукти свіжі, в тому числі цитрусові

200

Фрукти сушені

20

Соки

150

Цукор

55

Мед

5

Кондитерські вироби

40

М’ясо, м’ясопродукти

190

Птиця

90

Риба, рибопродукти

90

Молоко, кисломолочні продукти

500

Сир кисломолочний

80

Сир твердий

45

Сметана

25

Масло вершкове

40

Олія

35

Яйця, штук

1

Кава натуральна розчинна, злакова, какао

4

Чай

3

Спеції

0,2

Сіль

10

Хімічний склад

Білки

123

у тому числі тваринні

83

Жири

120

у тому числі олія

35

Вуглеводи

405

Енергія, ккал

3216

Додатковий перелік продуктів харчування для випікання кондитерських виробів

Борошно пшеничне

50

Маргарин

20

Дріжджі

2

__________
Примітки:  



1. Добова норма таких продуктів, як фрукти сушені, мед, кава натуральна, кава злакова, какао тощо сумується за 7-10 днів і реалізується за 2-3 прийоми протягом цього періоду.

2. У разі відсутності необхідних продуктів харчування можна проводити їх заміну згідно із затвердженими МОЗ нормами заміни продуктів.

3. Для квашення овочів (огірків, помідорів, капусти тощо) та консервування овочів і фруктів використовують сіль, цукор і спеції згідно з рецептурами понад добову норму.

4. Для посипки колоди для рубання м’яса використовують сіль понад добову норму.

5. Застосування натуральних добових норм щодо борошна пшеничного, маргарину та дріжджів, зазначених у додатковому переліку продуктів харчування, передбачити лише у разі забезпечення у санаторії можливостей випікання кондитерських виробів.”.



вгору